Guide til at skifte mobilabonnement

Guide til at skifte mobilabonnement

Når du skal have skiftet mobilabonnement er det vigtigt at du finder det helt perfekte som passer ind til dig. Gør du ikke dette vil din trofaste makker, som bliver brugt til næsten alt i dag (fx togture, busture, de kedelige timer på skolen mv), ikke kunne holde trin med dine behov og du vil derfor blive grumt skuffet.

Med et mobilabonnement gør du også være sikker på at du betaler præcist det beløb som du får igen.

Før du skal skifte mobilabonnement skal du vide alt om dit nuværende mobilabonnement

For at kunne få mest ud af dit skifte skal du selvfølgelig være opmærksom på hvad du får med dit nuværende mobilabonnement, ligesom at du skal tjekke hvad du får ud af de mobilabonnement som du har kig på, udover det klassiske timetal, fri sms og data.

Der er nemlig utroligt mange mobilabonnementer som giver dig muligheden for at få andre tjenester  – heriblandt spotify, HBO Nordic mv, som kan gøre det billigere for dig, hvis du i forvejen har abonnementer på disse tjenester.

Derudover kan der også være en bindingsperiode hos udbyderen. Hvis du køber din telefon på afbetaling hos en udbyder bruger de ofte det trick at telefonen bliver løst sammen med selskaber, og du derfor skal have mobilabonnement hos dem, indtil mobiltelefonen er betalt.

Hvis mobilen er låst hos selskabet har du reelt set 2 muligheder; Skifte mobilabonnement ved den udbyder du allerede har, eller du kan vælge at købe en ny telefon – og så sørge for at den nye telefon ikke nødvendigvis bliver låst med teleselskabet.

Er man i tvivl om mobilen er låst fast kan du tjekke vilkårene i aftalen, eller kontakte det selskab man har et mobilabonnement ved.

Sådan sammenligner du mobilabonnementer – trin for trin

Når du skal sammenligne mobilabonnementer er det vigtigt at du sammenligner helt essentiale ting – disse ting bliver selvfølgelig flere og flere alt efter hvilket behov man har.

Hvis du skal til at sammenligne tilbud er det vigtigt at du holder øje med følgende:

  • Hvor mange timer er der inkluderet i dit mobilabonnement?
  • Minutprisen hvis du overskrider timeantallet
  • Hvor mange GB data pr. Måned
  • Hastigheden af netværk (og om det skal være 3G eller 4G)
  • Bindingsperiode og oprettelsesgebyr
  • Ekstra ting såsom Netflix, HBO Nordic, Spotify mv – alt kan komme til at spare dig mange penge pr. Måned og give dig et større rådighedsbeløb.