Hvad er forskellen på 4G og 3G netværk når du vælger mobilabonnement?

Hvad er forskellen på 4G og 3G netværk når du vælger mobilabonnement?

Når man skal sammenligne 4G med 3G er det vigtigt at man tænker på hvad de to forskellige generationer er skabt til.

3G, den ældste af de to generationer, var oprigtigt bygget til at kunne klare hurtige telefonopkald. Den er derfor ikke god, eller udviklet til, at kunne klare de mange mængder data som den skal klare når folk enten vil se en video på Youtube, eller streaming af musik.

At den ikke er udviklet til dette har du med stor sandsynlighed også oplevet på egen hånd, ved at din telefon ikke har kunne få adgang til et klip eller en sang som du har fundet på en hjemmesider.

4G er derimod designet særligt til at kunne klare de store mængder data som der forekommer med internettets kommunikation. Ja, 4G er udviklet til at kunne klare streaming af sange, film og meget andet.

4G er bedre end 3G når det kommer til download

Ja, noget af det mest essentielle ved vores netværksbrug er evnen til at kunne få en hurtig download. 3G har i øjeblikket en god dækning i Danmark, da det har eksisteret i Danmark i mange år, hvorimod man stadig er ved at bygge 4Gs dækning.

4G er dog mange gange hurtigere end 3G når det kommer til download. Hvor 3G, på sit maksimale, har kunne yde en download hastighed på 16 Mbit/s kan 4G give dig ikke mere end 100 Mbit/s.

Det er over 5 gange hurtigere end det gamle 3G netværk.

Hvad skal man vælge imellem?

Når man skal vælge mellem 4G og 3G skal man være opmærksom på at det er muligt at få 3G flere steder end 4G. Du bør derfor undersøge hvorvidt du har dækning i det område som du bor i.

De fleste teleselskaber har ligeledes gjort at du skal tilkøbe det separat til dit mobilabonnement. Hvis du ikke gør dette, vil du blot få 3G.

Når man har 3G har man muligheden for at surfe rundt stabilt – selvfølgelig har vi nævnt problemer med at streame, men det kan i de fleste tilfælde gå an. At anskaffe sig 4G bør derfor være noget som du gør hvis du har et meget stort behov for at streame film mv.

At bruge 4G til at surfe rundt på nettet med, vil være et godt og grundigt overkill.