Billig A-kasse – sammenlign og find

Brug vores oversigt til at sammenligne og finde den bedste A-kasse til dine behov.
Vi henter opdaterede data fra de forskellige A-kasser for dig.

Find a-kasse til den rigtige pris og dækning

Din a-kasse er din sikkerhed, hvis du skulle miste dit arbejde. Som medlem af en a-kasse har du ret til dagpenge.
Alle a-kasser modtager et betragteligt statstilskud, som går til at dække hovedparten af udgifterne til dagpenge ved arbejdsløshed. Det giver dermed god mening økonomisk for de fleste at bruge systemet omkring a-kasser, som man i forvejen betaler til igennem skatten.

Der er dog stor forskel på, hvad de forskellige a-kasser opkræver fra deres medlemmer. Derfor giver det enormt god mening at sammenligne de forskellige a-kasser, så du er sikker på at du ikke snyder dig selv.
På denne side vil du inden for kort tid se en sammenligning af de forskellige a-kasser i Danmark.

Hvorfor er særlig LO-fagforeninger dyrere end de andre?

Som man kan se, er LO-organiserede a-kasser og særlig tilhørende fagforeninger væsentlig dyrere end andre fagforeninger. Generelt er LO-fagforeninger omfattet af LO-overenskomster, hvorimod de såkaldte “gule” (billigere) fagforeninger har egne aftaler.

I visse tilfælde kan der være forskel på lønnen (og andre goder) som LO-fagforeningen får forhandlet hjem til sine medlemmer. I andre tilfælde ikke.

Dertil tæller, at LO-fagforeningerne bruger rigtig mange penge på politisk arbejde og påvirkning. Hvert år bidrager LO-fagforeningerne med et meget stort beløb direkte og indirekte til politiske partier (primært på venstrefløjen). LO-fagforeningerne bruger også mange penge på fagligt sociale arrangementer – samt drift af medier (som avisen.dk, A-pressen), fagblade m.v. Samtidig kunne meget tyde på, at LO-fagforeninger bruger væsentlig flere penge på meget store hovedkontorer på dyre adresser i det centrale København – end de gule a-kasser gør. Men igen har LO-fagforeningerne med tilhørende a-kasser generelt flere ansatte og flere ydelser, hvilket naturligvis i nogen grad kræver mere plads.
Generelt bør du gøre op med dig selv, om det er det værd at spare 2-400 kroner om måneden på fagforening/a-kasse ved at skifte fra en af de dyreste til en af de billigere. Spørger man LO-fagforeningerne, vil man få at vide at det er dyrt givet ud. Brug tid på at sætte dig ind i sagerne inden du træffer en beslutning.
Det handler om din – og dine kollegaers – sikkerhed.